неделя, 10 февруари 2008 г.

Ванко 1 вън от затвора





Скандалният рапър Ванко 1 излезе от пловдивския затвор тази сутрин. Трябваше да го чакаме повече от час. Беше нещо между сензация и събитие Е май не е сензация, защото той вече един път излезе от килията. Пред вратите на затвора бяхме точно 31 журналисти в това число с операторите и фотографите. На всичкото отгоре валеше дъжд и охраната на затвора ни изгони да не стоим под козирката. Пречели сме на работата им. Нима и Ванко 1 им е пречил на затворническите охранители. Ама нали се казва, че като вали ще ти върви по вода. Сигурно на Ванко 1 ще му върви по вода, след като за втори път излиза от панделата. Иван Главчев, както е истинското му име, излежа присъдата си за сводничество от 4 години и половина затвор. Неговият братовчед Димитър Рачелов, който имаше присъда по същото дело, бе освободен от затвора преди по-малко от два месеца. В същото време семейството на Ванко 1 дължи 183 000 лв. за строителството на техния фамилен хотел. В момента в Пловдивския окръжен съд тече процес за конфискация на сградата, който стартира през пролетта. Рапърът Ванко 1 излежа присъдата си в Пловдивския затвор, след като влезе там доброволно през април миналата година. Той остана зад решетките в продължение на общо 13 месеца. Срокът на присъдата бе съкратен, тъй като затворникът е полагал труд в тухларната, а по закон два трудодни се приравняват на три излежани в килия.

“Към младите нямам послание, защото всеки гледа сам на живота си по собствен начин и живее както намери за добре.”

Ванко 1 отхвърли твърденията, че законът е бил променен специално за него. По думите му "някой просто е грабнал вълната и си е измислил някакви неща".

Рапърът се зарече, че няма да отмъщава на осемте свидетелки, които го вкараха в затвора. Той заяви, че ще влезе в историята с факта, че има поправка в Наказателния кодекс на негово име, но отрече да е плащал милиони левове на депупати за прокарването на измемението на член 155, касаещ сводничеството.

“Аз съм твърд характер, не съм изживял толкова драматично нещата и гледам напред. Човек трябва да се справя със всякакви ситуации в живота, карал съм и на минус 200 лева.”

Пред вратите на затвора Ванко 1 беше посрещнат от своите роднини и приятели. Очакваха го и над 30 журналисти, както някои от някои от най-верните му фенове.
Освен, че ще пише книга за живота си, Ванко е замислил да води шоу. Първоначалната му идея се върти около риалити-формат, чието действие се развива в затвора. Освен това певецът възнамерява да изчисти името си с музиката, която прави. Първият му сингъл ще излезе напролет. В него Ванко 1 ще възпее сивата действителност в България.

По време на престоя си в затвора Иван Главчев е тренирал фитнес по час и половина всеки ден. Отслабнал е с 15 килограма. Ванко 1 е категоричен, че ще остане да живее в България, защото смята, че камъкът си тежи на мястото.

Е, ще видим колко ще си тежи Този камък на мястото или отново ще потъне някъде……дано не се окажат верни на пишещите по форумите, че един сводник повече на свобода под тепетата…… Не искам да вярвам в това….

Няма коментари: